Binanın bağırsakinden adiya muhik inen betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok kesif içinlaşılan yangın merdivenleridir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır.
Yangın merdiveni kapısı kullanmaında uyanıklık edilmesi gereken uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem konulevinin yitirilmemesi yürekin hem bile merdivenin sadece amacı midein kullanılabilmesi karınin bu unsura dikkat edilmelidir.
Laf konusu güç zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri başüstüneğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.
Dolgular ile kapı tehiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Hareketsiz kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri acil durumlarda önlem çekmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.
Profesyonel bir mimar yahut yangın emniyetliği mahirından hamil alarak, gereksinimleriniza ve domestik düzenlemelere makul bir yangın merdiveni sistemi kurabilirsiniz. Katlanabilir Yangın Merdiveni
Duman sızdırmaz özelliğe malik Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış bapsı adı ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena örgüda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın bapları rastgele bir pres yahut ev bark sahibi için harika bir yatırımdır çünkü çok şık maliyetlidirler; akla yatkın korumaya sahip olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız bağırsakin binanızın yangın müdafaasının muvaffakiyetsiz olduğu yalnızca bir örnek yeterlidir!
Binalarda mukannen standartlarda ülke alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine mütenasip olarak belirlenen yerlere ve nüshalara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her çağ azade buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar bağırsakin yangın merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine sargılı olarak Genel olarak, 2023 seneı itibarıyla 30 metreden daha etkili olan aksiyonyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zaruri hale gelmektedir.
Makam nüshası: Binaların kez sayısı kapıların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı yapılarda her katta bir pare ivedili çıkış bapsı ülke almalıdır. Erdemli katlı dokumalarda katlar arasındaki intikallerde de baplar bulunabilir.